Amo:s Ture Edin i vinnande laget i Sverigecupen

15 november 2023 7:49

Amo:s Ture Edin i vinnande laget i Sverigecupen

Foto: Viktor Källberg

I helgen spelades Sverigecupen – en distriktslagsturnering för 15-åringar – i Nyköping. Turneringen engagerade omkring 600 spelare – killar och tjejer – som sammanlagt spelade nästan 100 matcher. Med i det vinnande laget i pojkklassen, lag Syd 3, var Amo:s Ture Edin. Hemsidan fick ett snack med Ture när han kommit hem med medaljen i bagaget.


Grattis Ture! Till att börja med: hur hamnade du här?
Det har varit en massa uttagningar och utbildningar innan vi som kom med blev indelade i våra distriktslag. I distrikt Syd är det Skåne, Blekinge och Småland och jag var den ende smålänningen, i lag Syd 3.

Hur spelades turneringen?
Det var fjorton lag i pojkklassen och först var det gruppspel och sedan kvartsfinal, semifinal och final. Vi var klart bästa laget även om vi fick en match i finalen mot Väst 3. Vi fick ihop vårt spel direkt och det var otroligt häftigt att vara med och vinna. Men det var rätt jobbigt. Det var rätt många matcher på tre dagar.

Vad säger du om dina lagkompisar?
De är jätteduktiga. Alla utom jag kommer från lag i Skåne, flest från LUGI, så jag har nästan börjat snacka skånska efter de här dagarna. Men vi har haft jättekul ihop.

Vad säger om du om din egen insats?
Jag spelar ju vänster-sex och jag och min kantkompis delade på matchtiden. Jag tycker det gick bra även om tycker att jag missade för många avslut. Min bästa match var nog finalen då jag gjorde tre mål.

Lycka till framöver, Ture!
Tack så mycket

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll