Amo vidare i Svenska cupen efter storseger mot Uppsala

4 september 2023 10:08

Amo är klart för åttondelsfinal i Svenska cupen efter en komfortabel seger mot division 1-laget Uppsala HK med hela 43–25. Matchen var egentligen slut redan efter 17 minuter då Amo plockat in den ledning Uppsala skaffat sig med hjälp av sina sex shoot out-straffar. Halvtidsresultatet landade på 22–13 efter att Amo gjort 9–1 under de sista tolv minuterna. Andra halvlek blev mest en transportsträcka och Amo bytte runt och lät hela truppen spela. Ledningen låg under första kvarten i andra halvlek runt tio mål innan orken tröt för Uppsala och siffrorna rann i väg i slutet.

Även om inte skärpan alltid var på topp gjorde flera Amospelare en fin insats. Alltid stabile Anders Forsell Schefvert fick priset som bäste hemmaspelare men det kunde lika gärna gått till någon av mittsexorna och försvarsgiganterna Anders Christiansen eller Erik Östling. Kantspelarna var nästan kliniska i sina avslut och allra bäst var Lynx Beverskog. Även Jonas Jensen på niometer visade prov på sina snabba fötter och sitt rappa skott. Målvaktssysslan delades av Erik Helgsten och Mattias Hildenborg medan Nikola Matovic vilade helt. Eftermiddagens största jubel kom dock när egna produkten Allex Hugosson fem minuter in i andra halvlek fick göra sitt första mål i A-lagströjan.

Uppsala spelade en frisk och optimistisk handboll men räckte som förmodat inte till fysiskt. Bäst i laget var vänsterskytten Zeb Bjerneld. Även Hugo Löf och Hugo Sjölin ska ha beröm. Segern innebär att Amo vinner gruppen före IFK Skövde och därmed kommer att lottas mot en grupptvåa i det fortsatta cupspelet.

Amo:s målskyttar:
Anders Christiansen 8, Lynx Beverskog 6, Samuel Lindberg 5, Jonas Jensen 4, Anders Forsell Schefvert 4, Erik Östling 4, Arnar Birkir Halfdansson 4, Vasko Sevaljevic 2, Felix Tyberg 2, Allex Hugosson 2 (1 straff) och Minik Dahl Høegh 1 (1 straff).