Amo vann till slut mot starkt kämpande IK Lågan

29 augusti 2024 11:33

Amo vann andra matchen i Svenska cupen mot IK Lågan från Hörby med 31–27 efter underläge med 14–18 i halvtid. Trots att Lågan bara satte två av sina tre shoot-outstraffar gick man snabbt upp i ledningen mot ett slarvigt och oinspirerat Amo. Efter tio spelade minuter hade hemmalaget gått fram till hela 10–3. Efter en time-out och vad man får förmoda var en ordentlig utskällning från tränare Brian Ankersen plockade Amo under halvlekens slutskede in några mål så att underläget i paus stannade på minus fyra.

Amo började också andra halvlek trevande och Lågan höll under de första minuterna sitt fyramålsförsprång. Men från ställningen 23–20 till hemmalaget gjorde Amo 8–1 och gick fram till överläge med 28–24 och matchen tycktes vara klar. Lågan gav sig dock inte utan fortsatte att kämpa och med två minuter kvar hade Amo:s ledning krympt till 28–27. Under de sista minuterna var Amo klart kallast och gjorde matchens tre sista mål fram till vinst med 31–27.

En bedrövlig första halvlek med tiotalet tekniska fel framåt och passivt och vilset försvar höll på att förstöra kvällen för Amo. I andra halvlek gjorde man sedan vad som behövdes men inte mer. Flera av de tongivande spelarna var mer än lovligt bleka. Ska några nämnas i Amo är det Elias Lundstad som var den som ledde upphämtningen när han kom in efter en kvart och Erik Helgsten i målet som gjorde en okej andra halvlek. Även Tomas Langerud i första halvlek gjorde en del räddningar men fick dålig hjälp av försvaret.

Hemmalaget ska ha all heder av sin insats och det märktes att man verkligen ville ge Amo en match. Så länge man orkade spelade man efter sina resurser med enkla mittväxlar och smart halvdistansspel med varierade avslut och utnyttjade också kanterna betydligt bättre än Amo. I andra halvlek gick dock hemmalagets tempo och kraft i attackerna ner och man hade notoriskt svårt att komma till lägen. I ett i övrigt jämnt lag var Christian Cosmo klart bäst. Även målvakterna Felix Hylander och Simon Bengtsson ska nämnas.

Amo:s målskyttar: Mathias Mark Pedersen 6, Elias Lundstad 6, Erik Östling 4, Hampus Karlsson 4 (2 straffar), Mikkel Beck Jørgensen 3, Anders Christiansen 3, Anders Forsell Schefvert 2, Arnar Birkir Halfdansson 2 och Lynx Beverskog 1.