Amo vann slarvigt genrep

17 augusti 2024 18:10

Amo vann genrepet på hemmaplan mot Allsvenska Aranäs med 35–28 efter 16–16 i halvtid. Amo saknade en hel av den vanliga skärpan och drog också på sig en del onödiga utvisningar vilket gjorde att Aranäs via optimistiskt duellspel hängde med bra och till och med hade ledningen i slutet av första halvlek. Amo provade också flera olika uppställningar och rullade runt på samtliga tillgängliga spelare vilket gjorde att man hade svårt att hitta stabiliteten i spelet.

I andra halvlek orkade inte Aranäs hålla energin uppe och Amo kunde gå ifrån till en pliktskyldig seger. Framför allt kom Arnar Birkir Halfdansson in från bänken och gjorde i början av andra halvlek i snabb följd fem mål och två eleganta målpass som gav Amo initiativet. Amo höll sedan undan tämligen bekvämt under resterande delen av matchen.

Samtliga Amospelare kan bättre men till slut gav hemmalagets större tyngd och skyttekraft utslag. Kommande fredag börjar allvaret när Önnered kommer på besök i Svenska cupens gruppspel. Ska någon mer förutom Arnar Birkir framhållas ska det vara Lynx Beverskog som tryckte in fem mål från sin vänsterkant. Nämnas kan också att Minik Dahl Hoegh kom in i slutet av matchen och som så många gånger förr visade prov på sitt fina skott.

Bortalaget ska dock ha en eloge för att man inte vek ner sig utan kämpade och inte gav Amo något gratis. Bäst i laget var nyförvärvet och gamle bekantingen Hannes Rybo som Amo mött flera gånger tidigare i andra klubbtröjor. Även snabbe August Svensson bör framhållas.

Målskyttar Amo: Arnar Birkir Halfdansson 6, Lynx Beverskog 5, Mathias Mark Pedersen 5, Minik Dahl Hoegh 4 (1 straff), Hampus Karlsson 3, Elias Lundstad 3, Anders Christiansen 2, Jonas Jensen 2, Nils Schröder 2 och Anders Forsell Schefvert, Erik Östling och Allex Hugosson 1 vardera.