Amo vann avslagen historia i Anderstorp

1 september 2024 14:00

Amo vann även sin tredje och sista match i Svenska cupens gruppspel när man på lördagseftermiddagen mötte Anderstorp på bortaplan. Segersiffrorna blev 35–25 efter 20–14 i halvtid. Det innebär att man vinner gruppen och större möjlighet att få en förmånligare lottning i åttondelsfinalen.

Matchen i Anderstorp var i praktiken över då Amo redan efter tre minuter var uppe i ledning med 3–2 efter att hemmalaget missat en av sina shoot-outstraffar. Med kvarten spelad var Amo:s ledning 13–8 vilken i paus ökades ut till 20–14. Amo spelade inledningsvis, ledda av Mathias Mark Pedersen, ett betydligt mera skärpt anfallsspel än i onsdagens match mot Lågan. Efter sex mål under de inledande 20 minuterna satt Mathias på bänken resterande delen av matchen. Pigg inledningsvis, innan även han byttes ut, var också Elias Lundstad vars rappa skott firade triumfer.

Andra halvlek blev en sönderryckt och avslagen historia där Amo:s ledning pendlade mellan sex och åtta mål innan segern stannade på tio. Amo bytte runt och testade med litet blandat utfall olika konstellationer på nio meter. Anders Forsell Schefvert spelade en del på vänsterkanten och visade med tre mål därifrån att hans teknik räcker också på den positionen. Målvakterna Thomas Langerud och Erik Helgsten fick varsin halvlek och båda gjorde det godkänt. Försvarsspelet lämnade en del i övrigt att önska och man drog på sig några onödiga utvisningar. Framför allt hade Amo svårt att hitta timingen mot Anderstorps tunge skytt Jakob Fager som gjorde tio mål och var sitt lags klart bästa spelare. Även högerkantspelaren Simon Thorbjörnsson bör nämnas i hemmalaget. Men som helhet kämpade Anderstorp bra efter sina resurser.

Amo:s målskyttar: Mathias Mark Pedersen 6, Elias Lundstad 5, Anders Forsell Schefvert 4, Lynx Beverskog 4, Erik Östling 4, Arnar Birkir Halfdansson 3, Hampus Karlsson 3, Jonas Jensen 3, Mikkel Beck Jörgensen, Nils Schröder och Anders Christiansen 1 vardera.