Amo vände stort underläge och tog fjärde raka segern

3 oktober 2023 9:26

Amo tog i bortamatchen mot Hallby sin fjärde raka seger och gick därmed upp i serieledning närmast följt av Hammarby. Matchen slutade 30–32 i Amofavör efter ledning för Hallby med 20–17 i halvtid. Amo var inte alls med i matchinledningen och Hallby ledde med både 6–0 och 7–1 innan Amo så sakteliga började få ordning på spelet. Tränare Stockenberg tvingades ta två time-outer innan ens tio minuter hade gått för att väcka sina spelare. Hela första halvlek var dock hemmalaget klart i förarsätet och Amo fick framför allt inte alls ordning på sitt försvarsspel.

Hallby hade fortsatt ledningen med tre-fyra mål i inledningen av andra halvlek men med kvarten kvar hade Amo arbetat sig i kapp främst genom att man betydligt bättre kom åt Hallbys anfallsspel och allt oftare tvingade hemmaspelarna till svåra avslut från nio meter. Med tio minuter kvar stod matchen och vägde innan Amo kunde ta greppet och gå ifrån med som mest fyra mål, 30–26. Hallby gav sig dock inte och kunde efter ett par tekniska fel av Amo reducera till 30–29 och 31–30 innan Minik Dahl Høegh med tio sekunder kvar definitivt kunde avgöra på straff.

Mot bakgrund av den svaga starten var det imponerande av Amo att vända matchen genom att lugnt och systematiskt fortsätta att spela sitt spel. Amo hade sina bästa spelare i Jonas Jensen och Arnar Birkir Halfdansson som båda gjorde sju mål. Även Anders Forsell-Schefvert var som vanligt stabil både bakåt och framåt. Däremot hade sexmetersspelarna det litet svårare än vanligt. Segern blir än mer imponerande om man också betänker att Amo:s målvakter inte heller hade någon lyckad kväll och klart överglänstes av hemmalagets Marcus Holmén. När det som bäst behövdes i slutet av matchen gjorde dock Nikola Matovic några viktiga räddningar. Bäst i Hallby var, förutom målvakten Marcus Holmén, Albin Broman och Martin Mårtensson. För övrigt ska en stor eloge gå till de tillresta Amosupportrarna som hela tiden stöttade laget och ofta överröstade den tusenhövdade hemmapubliken.

/ Roddy Nilsson

Målskyttar Amo: Jonas Jensen 7, Arnar Birkir Halfdansson 7, Anders Forsell Schefvert 6, Erik Östling 4, Samuel Lindberg 3, Minik Dahl Høegh 3 (3 straffar), Anders Christiansen 2.