Amo välkomnar Tyresö

10 november 2022 13:00

Amo välkomnar Tyresö

Efter förra helgens spännande bortakamp mot Skånela är det nu på lördag dags för hemmamatch mot Tyresö. Tyresö har i årets serie hittills spelat ihop nio poäng och är ett lag som Amo har haft många jämna och täta matcher mot genom åren. Fjolårssäsongens möten mellan lagen slutade med varsin seger.

Laget är samspelt och består till stor del av egna produkter från föreningens fina ungdomsverksamhet. Man har en klar och tydlig spelfilosofi och spelar ofta ett smart och välorganiserat 7–6 spel i anfallet. På nio meter gäller det framför allt att hålla koll på Lukas Rylander och Alexander Holm. En annan spelare att se upp med är duktige kantspelaren Sebastian Fagerdahl.

För Amo:s del gäller det att visa större noggrannhet än i förra matchen då vi bjöd på för många tekniska fel, menar tränare Stockenberg. Samtidigt ska vi ta med oss att vi trots detta avslutade starkt och knep en viktig poäng.

–Mot Tyresö får vi inte bli frustrerade om bollen inte alltid går vår väg utan arbeta vidare lugnt och disciplinerat. Vi vet vad vi vill och vi kan – det gäller att hålla sig till den plan vi sätter upp för matchen, avslutar han.

Nämnas kan också att Amo:s senaste tillskott i truppen, Jesper Johansson från IFK Ystad, tidigare spelat i Tyresö. Förhoppningsvis kan han ge Amo en del tips om hur man kommer till tals med Tyresö.

Matchen startar 16.15 men redan kl. 14 öppnar vi för pub med snacks och underhållning i B hallen, giltig entrébiljett krävs! Du som inte kan vara på plats i Amokabelhallen kan som vanligt följa matchen via Handboll Play.

 

/ Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll