Amo utklassade Skövde i Cupen

31 augusti 2023 13:23

Storspel av Nikola i målet när Amo utklassade Skövde i Svenska cupen!

Efter den mindre lyckade insatsen föregående helg mot Tyresö var det ett helt annat Amo som kom till spel i cupmatchen mot IFK Skövde på bortaplan. Efter att hemmalaget vunnit shoot outstraffarna med 3–2 gick man upp till 5–2 och 6–3 innan Amo, främst tack vare bra försvarsspel och ett antal fina räddningar av Nikola Matovic i målet, kom ifatt till 9–9 efter knappa 20 minuter. Även om Amo inledningsvis hade svårt att få svaj på Skövdes mittförsvar spelade man betydligt mera konsekvent och tydligt än i tidigare matcher. I slutet av första halvleken kom dock ett par olyckliga tekniska fel och Skövde kunde gå till halvtidsvila med 14–12.

Efter pausen förändrades matchbilden totalt. Amo rivstartade och gick, främst tack vare fortsatt bra försvarsspel, snabbt upp i ledningen. Skövde tappade sitt anfallsspel allt mer och de skott som gick igenom knep en fortsatt suveränt spelande Nikola. Efter knappa 10 minuters spel av andra halvlek hade Amo gjort 7–0 och ledde med 19–14. Skövde hämtade sig aldrig efter chocken och Amo fortsatte att spela tryggt och säkert i båda riktningarna. Marginalen mellan lagen pendlade i fortsättningen mellan fyra och åtta måls ledning för Amo innan slutresultatet skrevs till hela 35–25 i Amofavör.

Hela laget uppträdde på ett helt annat sätt än under de föregående matcherna. Anfallsspelet blev allt bättre när spelarna hittade sina positioner klart mycket bättre än vad de tidigare gjort. Målskyttet var varierat och väl utspritt på alla händer. Segern grundlades dock framför allt genom ett flexibelt och smart försvarsspel vilket gav möjlighet till snabba omställningar. Längst bak gjorde Nikola ett 20-tal räddningar, varav tre på straffar, och blev ett spöke för hemmalaget. Resultatet innebär att Amo vid vinst mot Uppsala i sista gruppspelsmatchen på söndag går vidare till nästa omgång i cupspelet.

Amo:s målskyttar mot Skövde: Anders Forsell Schefvert 6, Samuel Lindberg 5, Erik Östling 4, Vasko Sevaljevic 4, Minik Dahl Høegh 4 (3 straffar), Felix Tyberg 3, Jonas Jensen 3, Anders Christiansen 3, Lynx Beverskog 2 och Arnar Birkir Halfdansson 1.