Amo till kvartsfinal i Svenska cupen efter klar seger mot Skånela

13 september 2023 11:56

Amo tog en klar seger i andra åttondelsfinalen i Svenska cupen på hemmaplan mot Skånela. Slutresultatet landade på 35–29 (19–14) efter att Amo som mest haft en niomålsledning i mitten av andra halvlek.

Det var ett helt annat Amo från start än i Märsta i första matchen. Trots att Skånela satte sina tre shoot-outstraffar var Amo ifatt redan efter fem minuter. Lagen följdes sedan åt under en dryg kvart innan Amo mot slutet av halvleken gick ifrån till en femmålsledning. Isländske Arnar Birkir Halfdansson spelade ut hela sitt register och gjorde sju av hemmalagets mål i första halvlek. Resterande delen av matchen kontrollerade Amo skeendet och släppte inte upp Skånela utan drog ifrån ytterligare till ledning med som mest nio mål vid 30–21 och 31–22. De sista minuterna gick tempot och skärpan ner och Skånela kunde hyfsa till siffrorna något.

I Amo gjorde hela laget en gedigen insats med särskilt plus till Arnar Birkir Halfdansson som bidrog med ett antal snygga mål och ett smart växelspel. Anders Christiansen var stark på linjen och Jonas Jensen visade åter igen prov på sina snabba fötter och fina speluppfattning. I målet gjorde Nikola Matovic flera spektakulära räddningar och även Erik Helgsten gjorde ett fint inhopp. Bakåt spelade Amo återigen ett stabilt försvarsspel så länge man behövde. I Skånela bestod topparna av ex-Amospelaren Gusten Montonen som i Gustav Näslunds frånvaro gjorde en stark insats på högernio och spelskicklige Simon Lindberg. Målvakten Henrik Smedby gjorde en bra andra halvlek.

Målskyttar Amo: Arnar Birkir Halfdansson 8, Minik Dahl Høegh 4 (3 straffar), Samuel Lindberg 5, Anders Christiansen 3, Jonas Jensen 3, Lynx Beverskog 3, Erik Östling 3, Vasko Sevaljevic 2, Felix Tyberg 2, Anders Forsell Schefvert 2.