Amo till kvartsfinal i Svenska cupen

8 september 2024 15:30

Amo vann även den andra matchen i åttondelsfinalen i Svenska cupen mot HK Drott. Segersiffrorna på hemmaplan skrevs till 36–32 (17–18). Drott började annars klart bäst och med hjälp av sina tre shoot out-straffar gick man snabbt fram till ledning med 7–4 mot ett oskärpt Amo där särskilt försvaret i zon tre läckte betänkligt. Innan första kvarten var spelad var dock Amo i kapp och lagen bytte sedan mål halvleken ut.

Amo började andra halvlek betydligt mer bestämt och kunde genom några snabba omställningar ta greppet om matchen resterande tiden. Ledningen var som mest uppe i fem mål innan slutresultatet stannade på plus fyra och således sammanlagt sex måls övervikt för Amo 66–60. Amo kan dock betydligt bättre vilket lär behövas längre fram i Svenska cupen och inte minst när Handbollsligan startar kommande fredag. Anders Forsell Schefvert fick pris som bästa spelare i hemmalaget.

Godkänt får också Hampus Karlsson och de båda målvakterna Thomas Langerud och Erik Helgsten vilka spelade varsin halvlek. Helgsten fick också glädjen att bli målskytt. Många andra blandade och gav och hade inte alltid skärpan med sig.
Drott visade att laget innehåller många duktiga handbollsspelare och bör ha en bra möjlighet att blanda sig i kampen om topplaceringarna i Allsvenskan. Kraftfulle skytten Jack Månsson gjorde en lysande första halvlek med hela sju mål men försvann i andra. Bäst över hela matchen var dock Jesper Sivertsson som styrde och ställde i Drotts 7 mot 6-spel. Målvakten Emil Artursson gjorde också en stark insats liksom ex-Amospelaren Axel Dahlman på högerkanten.

Målskyttar Amo: Mathias Mark Pedersen 5, Arnar Birkir Halfdansson 5, Hampus Karlsson 4, Elias Lundstad 4 (3 straffar), Erik Östling 4, Anders Forsell Schefvert 3, Anders Christiansen 3, Lynx Beverskog 3, Mikkel Beck Jörgensen, Jonas Jensen, Nils Schröder, Allex Hugosson och Erik Helgsten 1 vardera.