Amo tecknar kontrakt med tysk vänsternia

19 april 2024 12:00

Amo tecknar kontrakt med tysk vänsternia
Amo har tecknat kontrakt med 21-årige tyske vänsternian Nils Schröder. Schröder kommer närmast från TuS Vinnhorst i 2. Bundesliga men har tidigare ingått Hannover Burgdorfs organisation. Nils är vänsternia och ansluter till Amo när försäsongsträningen startar.
Hemsidan fick ett snack med Nils inför ankomsten till Amo.


Hej Nils och välkommen till Amo handboll!
Tackar!

Varför valde du att komma till Amo handboll och Svenska Handbollsligan? 
Jag har aldrig spelat i ett annat land och ville gärna pröva någonting nytt. Jag hoppas kunna utveckla mitt handbollsspel i en ny omgivning. Det underlättar för mig att Amo:s tränare Brian Ankersen talar tyska men jag hoppas snart kunna lära mig svenska.

Vad vet om du svensk handboll? 
Jag gillar svensk och nordisk handboll som jag ser som ett modernt sätt att spela med fart, tempoväxlingar och variation. I Tyskland är det mer fysiskt spel.

Kan du beskriva dig själv som handbollsspelare?
Mina styrkor är framför allt mitt skott och mitt försvarsspel. Men jag tycker också att jag är ganska bra i duellspelet. Jag har tidigare som tränare haft såväl Iker Romero från Spanien som Davor Dominikovic från Kroatien som lärt mig mycket på den sista punkten.

Vad är din målsättning som handbollsspelare?
Jag vill utveckla mig och bli mera komplett som spelare vilket jag hoppas kunna göra i Amo. Längre fram hoppas jag kunna få en möjlighet att spela i tyska Bundesliga.

Vad gör du när du inte tränar eller spelar handboll? 
Jag kollar mycket på fotboll där mitt favoritlag är Hamburger SV – nu tyvärr i andraligan (!). Men jag gillar också att ta det lugnt med fiske och natur. Jag har hört att flera spelare i Amo också är intresserade av fiske så det ska bli kul.

Tack för snacket och lycka till i fortsättningen!
Tack själv!

Amo:s tränare Brian Ankersen har följande att säga om Nils: ”Jag känner till Nils från min tid i Tyskland. Han är en ung spännande vänsternia som övertygade när han var hos oss för provspel. Nils ger oss ytterligare fysik och kraft, något som vi behöver mera av. Samtidigt är Nils en bra försvarsspelare som kan spela såväl tvåa som trea som spets och som då också kan förbättra vårt kontringsspel. Han är utbildad i Hannovers akademi så vi vet att vi får en spelare som vill komma långt med sin handboll. Samtidigt är Nils en fin och verkligt trevlig kille. Jag ser fram emot att hälsa honom välkommen till laget!”


/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll