Amo tappade greppet

21 oktober 2023 13:18

Amo förlorade hemmamatchen mot Eskilstuna GUIF med uddamålet, 32-31, trots ledning med 16-11 i paus. Detta trots att Amo hade greppet om i stort sett hela matchen fram till de sista tio minuterna. När Amo strax före paus ledde med sex mål var det inget som talade emot en Amoseger.

I andra halvlek vände dock matchen när GUIF utnyttjade ett par tämligen billiga Amoutvisningar till att börja knappa in hemmaförsprånget. Amo tappade efter hand mycket av noggrannheten i anfallsspelet och när inte heller försvaret fick tag i GUIF:s snabba niometersspelare var det plötsligt match igen. Amo blev mer och mer stressade när inte heller 7 mot 6-spelet gav resultat utan i stället ledde till GUIF-mål i öppen kasse. När dessutom GUIF:s målvakt Nicola Roganovic mer och mer kom in i matchen gled initiativet över till bortalaget som med åtta minuter kvar var uppe i ledningen. Under de sista minuterna spelade sedan GUIF smart mot ett allt mera stressat Amo och kunde hålla undan.

I Amolägret var man av naturliga skäl besvikna över sin insats. Det fanns också, som ofta i jämna matcher, en tydlig frustration riktad mot domarna som i varje fall inte kan beskyllas för att ha varit hemmavänliga. Sett över hela matchen fungerade varken anfalls- eller försvarsspelet särskilt bra trots att man prövade flera olika uppställningar i båda riktningarna. Det var egentligen bara under första halvlekens senare del som spelet såg stabilt ut. Bäst i laget var Samuel Lindberg, Arnar Birkir Halfdansson och alltid hårt arbetande Anders Forsell Schefvert. Nikola Matovic i målet gjorde en del spektakulära ingripanden men skulle behövt ytterligare några räddningar. Övriga i laget har mera att ta ut.

När det gäller GUIF var man väl inlästa på Amo:s starka linjespelare och lyckades ofta skära av inspelen. Niometersspelarna Marcus Ekman, Olle Österhall och Pavle Karacic vållade med sin snabbhet och kreativitet Amo stora besvär. Rutinerade Richard Hanisch spelade inte så många minuter men gjorde ändå avgörande insatser, bland annat med säkert straffskytte i matchens slutskede. Målvakten Nikola Roganovic fick inte tag i många bollar i första halvlek men gjorde flera viktiga räddningar när matchen skulle avgöras i slutet.

Målskyttar Amo: Arnar Birkir Halfdansson 7, Samuel Lindberg 6, Lynx Beverskog 4, Anders Christiansen 3, Anders Forsell Schefvert 3, Minik Dahl Hoegh 3 (2 straffar), Vasko Sevaljevic 2 (1 straff), Jonas Jensen 2 och Erik Rudvall 1.