Amo tackar

7 maj 2024 19:27

Amo tackar
Amo:s lagbygge inför nästa säsong pågår för fullt och det står klart att ett antal spelare kommer att lämna föreningen.

Sedan tidigare har det varit känt att högersexan Samuel Lindberg efter en säsong lämnar för spel i Alingsås. Detsamma gäller för niometerspelaren Gzim Salihi. Samuel som närmast kom från spel i 2. Bundesliga i Tyskland blev med sin rutin och målfarlighet snabbt en viktig kugge i laget och en bidragande orsak till lagets framgångar. Gzim, som inför säsongen anslöt från Sävehof, drogs tyvärr länge med en skada vilken höll honom borta från spel men visade i de avslutande matcherna sin höga kapacitet.

Lämnar laget gör också niometerspelaren Erik Rudvall som kom till föreningen från Önnered inför säsongen 2022–23 under vilken han kom att spela en viktig roll för Amo:s avancemang till Handbollsligan. Under innevarande säsong besvärades Erik av en axelskada vilken gjorde att han inte kunde göra sig själv rättvisa. Ny klubbadress för Erik blir Hallby.

En tredje niometerspelare som lämnar Amo är Jesper Johansson. I hans fall handlar det om en övergång till LUGI. Jesper anslöt till Amo från IFK Ystad under säsongen 2022–23. Den hårda konkurrensen på niometer har medfört att Jesper fått begränsat med speltid. Jesper har dock varit ett föredöme i lojalitet mot laget och föreningen och alltid gjort sitt jobb. Även danske mittsexan Jeppe Rask Andresen som anslöt på ett kortare kontrakt under slutskedet av säsongen kommer att lämna. I hans fall finns ännu ingen ny klubb bekräftad.

Slutligen kommer det även att bli förändringar på målvaktsposten då Nikola Matovic efter två säsonger i Amo flyttar till Frankrike och Saran Loiret i landets högsta liga. Matovic blev under sin tid i föreningen en publikfavorit och visade ofta sin förmåga att spela som bäst i viktiga matcher. Även målvaktskollegan Mattias Hildenborg lämnar föreningen.

Amo handboll vill rikta ett stort tack till samtliga för deras insatser i föreningen och samtidigt önska dem lycka till i sina fortsatta karriärer!

/Roddy Nilsson

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll