Amo summerar läget inför andra halvan av säsongen

6 januari 2024 11:22

Amo summerar läget inför andra halvan av säsongen

Handbollsligan gör som bekant uppehåll under januari månad på grund av EM som spelas i Tyskland. Hemsidan fick en pratstund med klubbdirektör Tomas Lundberg om läget.

 

Vad säger du om du ska summera säsongen så här långt?

-Om vi ser till spelet får det betraktas som OK för en nykomling. Det tar ofta tid att anpassa sig till högre serier. -Vi fick ju som alla vet en fin start innan vi kom in i en sämre period där vi inte riktigt höll uppe skärpan. Under de senaste matcherna har vi blandat och gett litet och varvat bra insatser med sämre. Rent generellt tycker jag att vi borde haft några fler poäng än de tolv vi har på elfteplatsen. Framför allt i matcherna mot GUIF och Hallby på hemmaplan borde vi fått med oss poäng.

–Vi har egentligen bara gjort två riktigt dåliga matcher – bortamötena mot LUGI i serien och mot Aranäs i ATG Svenska cupens kvartsfinal, fortsätter Tomas. -Sen finns det en del matcher där vi varit för mycket upp och ner och haft för stora svackor. Det håller inte i Handbollsligan då blir man straffad direkt. På plussidan måste vi räkna bra insatser mot topplagen Hammarby, Ystad och Sävehof på bortaplan. Mot de förstnämnda fick vi med oss en poäng men mot de båda andra orkade vi inte riktigt i andra halvlek.

-Vi har också haft en del otur med skador och faktum är att vi inte haft full trupp i en enda match. Förutom långtidsskador på såväl Gzim Salihi som Erik Helgsten har även Erik Östling, Vasko Sevaljevic och Felix Tyberg varit utanför spel flera matcher.

 

Och om vi tittar framåt mot resterande delen av säsongen?

-Långa serieuppehåll är ofta vanskliga, betonar Tomas. Men i vårt läge, med ny tränare och en hel del skavanker i laget, kan det vara bra. Om vi ser tillbaka på den senaste månaden tycker jag att såväl spelarna som klubben generellt har hanterat tränarbytet bra. Hela laget samlade ihop sig och vår assisterande tränare Johan gick in och tog ansvar.

-Efter några dagars vila drar vi i gång den kollektiva träningen kommande vecka. Vissa av spelarna har också speciella rehab-program men vi hoppas och tror att alla kommer att vara redo till återstarten på serien 31/1 mot Kristianstad borta. Vi kommer att ändra träningsupplägget en del och har också lagt in en träningsmatch i schemat.

-Efter uppehållet återstår tio ovissa och tuffa kamper och det gäller att vi är redo från början då varje match är viktig. Vi vet vad som krävs och det ska bli spännande att se vad Brian kan åstadkomma med laget, avslutar Tomas.

-Även om seriespelet givetvis är prioriterat ska vi inte glömma att vi kvalificerat oss för ATG Svenska cupens Final4 i mars i Halmstad. Här har vi också en morot att se fram emot i vår, tillägger han.

/Roddy Nilsson 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll