Amo räckte inte till mot Skövde

9 december 2023 11:29

Amo förlorade hemmamatchen mot IFK Skövde som vann med 30-27 efter ledning 14-12 i halvtid. Skövde fick direkt greppet om matchen och ledde efter en kvarts spel med fyra mål när Amo:s anfallsspel så långt hade varit slarvigt och tveksamt. Ledda av Minik Dahl Hoegh spelade dock Amo efter hand upp sig och var i paus bara två mål efter.

Tyvärr inledde Amo även andra halvlek med en del tekniska fel och missar varför Skövde åter kunde gå ifrån. I mitten av halvleken var bortalagets ledning uppe i fem mål och matchen verkade avgjord. Men under de följande minuterna hade Amo sin bästa period i matchen och plötsligt var man bara två mål efter och hade dessutom bollen. När dock Samuel Linberg i detta läge missade ett friläge gick dock tåget och Skövde kunde hålla Amo på avstånd resterande delen av matchen.

Skövde, som genom vinsten gick upp i serieledning, spelade lugnt och enkelt och gjorde betydligt färre misstag än Amo. Det märkes tydligt att det är ett lag i balans och med stort självförtroende. Segerorganisatör var Daniel Ekman som gjorde åtta mål på åtta avslut och en rad assist. Bra var också norske vänsterskytten Jonas Burud som framför allt i slutet av matchen gjorde flera viktiga mål. Däremot hade skytteligaledaren Jonas Samuelsson det litet tyngre men kom med hjälp av två straffar ändå upp i sex mål.

Även om det blev förlust visade Amo en helt annan glöd än under de senaste matcherna och försvarsspelet var ett klart steg framåt. I anfallet hade man dock för många tekniska fel för att kunna hota ett lag i den form som Skövde för närvarande befinner sig. Bäst i Amo var Minik Dahl Hoegh som i första halvlek visade prov på fint skytte och när Minik fick mindre speltid i andra halvlek steg Vasko Sevaljevic fram och tog över ledarrollen. Däremot kom inte Amo:s starka högersida med Arnar Birkir Halfdansson och Samuel Lindberg upp i normal klass. Amo:s målvakt Nikola Matovic överglänstes denna kväll av Skövdes Anton Hagwall. Mattias Hildenborg gjorde dock i slutet ett bra inhopp i Amo:s mål.

Målskyttar Amo: Minik Dahl Hoegh 7 (2 straffar), Vasko Sevaljevic 6, Arnar Birkir Halfdansson 4, Jonas Jensen 3, Samuel Lindberg 2, Felix Tyberg, Anders Christiansen, Lynx Beverskog, Erik Östling och Erik Rudvall 1 vardera.