Amo och Alingsås delade på poängen

29 oktober 2023 19:55

I en målrik match som slutade 35–35 efter 15–16 i halvtid delade Amo och Alingsås på poängen, ett resultat som hemmalaget utan tvekan är mest missnöjda med efter att ha haft ledningen större delen av andra halvlek. Efter en första halvlek där ledningen pendlade mellan lagen tog Amo greppet i den andra och hade tre mål upp när sju minuter återstod. I det läget gjorde Amo ett olyckligt tekniskt fel och i den efterföljande kontringen blev tillbakajobbande Samuel Lindberg utvisad och Alingsås kunde gå ifatt till 34–34. Ändå kunde det blivit Amoseger då Lynx Beverskog med en knapp halvminut kvar gav hemmalaget ledningen med 35–34. Alingsås kunde på de återstående sekunderna kvittera genom Oscar Gentzel.

Även om det var spännande är förmodligen inget av lagen riktigt nöjda med spelet då matchen innehöll en hel del tekniska fel och märkliga situationer. Tempot var ojämnt och inget av lagen fick några längre perioder med strukturerat spel. Till de många målen bidrog också att ingen av lagens målvakter mer än undantagsvis fick tag i bollarna.

För Amo var det viktigt att studsa tillbaka efter förra omgångens mindre bra insats. Vasko Sevaljevic gjorde sju mål och sin bästa match hittills i klubben. Samuel Lindberg var som vanligt ständigt aktiv på sin högerkant och satte bland annat ett par härliga kontringsmål. I övrigt slet Erik Östling förtjänstfullt i försvaret och hann också med att göra 5 mål. I bortalaget var linjespelaren Alexander Regen svårfångad och gjorde flera viktiga mål. Vänsterskytten Johan Nilsson var ett ständigt hot. Alingsås hade också fått tillbaka fjolårets skytteligavinnare, den före detta Amospelaren Mathias Mark Pedersen efter skada. Även om han var litet ringrostig och otimad i en del situationer visade han direkt vilken tillgång han är för sitt lag genom sin förmåga att göra mål i alla lägen.

Målskyttar Amo: Vasko Sevaljevic 7, Samuel Lindberg 6, Arnar Birkir Halfdansson 6, Erik Östling 5, Minik Dahl Hoegh 4 (samtliga på straff), Jonas Jensen 3, Anders Forsell Schefvert och Lynx Beverskog 2 vardera.