Amo möter formtoppat Skövde

6 december 2023 14:59

Amo möter formtoppat Skövde

I övermorgon, fredag får Amo besök av IFK Skövde. Skövde började säsongen litet ojämnt men har imponerat under den senaste tiden och radat upp segrar på löpande band. Laget ligger i skrivande stund på andra plats i tabellen efter serieledande Hammarby som Amo för övrigt möter i nästkommande match.

Skövde är ett lag med många bra och rutinerade spelare. Högerkantspelaren Jonas Samuelsson har inlett säsongen strålande och leder hela seriens skytteliga. På vänsterkanten finns pålitlige målskytten Viktor Hallén. Annars är lagets viktigaste offensiva spelare spelmotorn Daniel Ekman. Laget har också ett starkt och samspelt försvar med två bra målvakter längst bak.

–Vi vet att det blir en svår match och Skövde får gälla som klara favoriter, säger Johan Sörensen, tillförordnad tränare i Amo. Men vi vet också att vi kan slå Skövde. Vi vann klart på bortaplan mot dem i Svenska cupen i början på säsongen. – För oss handlar det om att hitta tillbaka till den noggrannhet och stabilitet vi hade under den första delen av serien, fortsätter han. –Stämningen i truppen är trots allt bra och alla har hanterat förändringen på tränarposten professionellt och det har märkts på veckans träningar att spelarna är revanschsugna. Vi räknar också med att Erik Östling är tillbaka i laget vilket inte minst tillför stabilitet i försvarsspelet, säger Johan avslutningsvis.

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll