Amo möter Aranäs borta när Handbollsligan går in i slutspurten

18 mars 2024 10:45

Amo möter Aranäs borta när Handbollsligan går in i slutspurten

Med början nu på onsdag 20/3 går Handbollsligan in i den spännande slutfasen när nästan full omgång spelas. En rad viktiga matcher runt strecken väntar under de tre återstående omgångarna. För Amo:s del innebär det först match mot Aranäs på bortaplan. I de två sista seriematcherna möter Amo sedan cupvinnarna Ystad på hemmaplan lördag 23/3 innan laget avslutar mot Alingsås på bortaplan torsdag 28/3.

Matchen mot Aranäs blir viktig för båda lagen. Amo på 10:e plats är i dagsläget en poäng före Hallby på 11:e och fyra före Karlskrona på 12:e i kampen om att undvika kvalspel. Amo har redan mött Aranäs tre gånger den här säsongen, förutom en klar vinst på hemmaplan i seriespelet också i ett dubbelmöte i Svenska Cupens kvartsfinal där de båda lagen vann sina hemmamatcher men Amo som bekant gick vidare till Final4 på bättre målskillnad.

För Aranäs är läget ytterst prekärt då laget går en match mot LUGI om att undvika nedflyttning. Aranäs började seriespelet svagt men har under den senaste tiden höjt sig betydligt och bland annat spelat oavgjort mot topplagen Sävehof och Skövde. Aranäs har, liksom Amo, ett par duktiga danska spelare i laget i form av målvakten Patrik Bols och mittnian och kommande Amospelaren Mikkel Beck Jørgensen. Andra spelare att särskilt hålla ögonen på är skytten Petter Donaldson och rutinerade mittsexan Viktor Rhodin. 

Amo:s tränare Brian Ankersen säger inför Aranäsmatchen: ”Vi går nu in i slutspurten av grundserien och en vinst skulle vara ett stort steg mot att stanna kvar i Handbollsligan. Vi ska ta med oss den positiva energi vi fick av Final4 in i matchen. Om vi kan komma med samma attityd och passion som i matchen mot Önnered tror jag vi har en god chans att vinna. Men vi har också stor respekt för Aranäs som under den sista tiden verkligen spelat bra. Det är ett homogent lag som spelar med tålamod och vi behöver ta fram ett bra försvarsspel igen. Anfallsmässigt måste vi själva spela med disciplin. Vi ser fram emot en spännande match.”


/ Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll