Amo lyckades inte knyta ihop säcken mot Tyresö

23 februari 2023 9:54

Amo lyckades, trots stor ledning en bit in i andra halvlek, inte knyta ihop säcken i bortamatchen mot Tyresö. Matchen slutade i stället 28–28 efter Amoledning med 17–12 i paus efter en andra halvlek som måste betecknas som den sämsta för säsongen.

Matchen började litet tveksamt från båda håll innan Amo tog greppet och sakta med säkert gick ifrån till som mest ledning med nio mål efter 21 spelade minuter. Ändå hade Amo svårt att få flyt i spelet mot Tyresös utgrupperade försvarsspel och positionssäkre målvakt Philip Missuna. I anfallet spelade Tyresö konsekvent sju mot sex hela matchen igenom och hittade efter hand allt flera luckor i Amoförsvaret. När Amo i slutet av första halvlek fick ett par utvisningar kunde Tyresö komma tillbaka och plocka in en del av Amo:s ledning fram till underläge med fem mål.

I början av andra halvlek snabbt gick fram till 20–12. Då trodde nog de flesta att båda poängen skulle hamna i Småland. Men i takt med att Amo:s spel började hacka närmade sig Tyresö och efter 45 spelade minuter var ledningen nere i tre mål. Hemmalaget spelade lugnt och systematiskt och hade under en period i andra halvlek närmast hundraprocentig utdelning i anfallsspelet samtidigt som Amo blev allt mera nervösa och stressade. När Amo fick en tveksam utvisning på Simon Axelsson kunde Tyresö kvittera till 25 lika med nio minuter kvar. Resterande delen av matchen blev en rysare när lagen följdes åt. Vid ställningen 28 lika fick Amo möjlighet att avgöra men domaren blåste en helt oförklarlig stürmerfoul på Erik Rudvall. I stället gick bollen till Tyresö men Nicola Matovic räddade hemmalagets sista skott. Amo fick åter chansen med dryga tjugotalet sekunder kvar men fick inte till något avslut. Efteråt var besvikelsen stor i Amolägret samtidigt som missnöjet med domarna var markant.

Bäst i ett Tyresö som efter hand allt mera fick matchen dit man ville mot ett frustrerat Amo var målvakten Philip Missuna som vann målvaktskampen klart. Bland utespelarna utmärkte sig främst smart spelande Lukas Rylander och Alexander Holm. Även högerkantspelaren Simon Lederman satte några viktiga mål.

I ett blekt Amo spelade alla under sin förmåga. Minst dålig var Felix Tyberg vars snabba fötter vållade Tyresö stora problem.

Målskyttar Amo: Felix Tyberg 7, Simon Axelsson 5, Anders Forsell Schefvert 5, Anders Christiansen 3, Pætur Mikkjalsson 3, Erik Rudvall 2, Minik Dahl Hoegh 2 och Theodor Claesson 1.