Amo knep en poäng i Karlskrona i premiären

15 september 2024 20:14

Premiärmötet i Handbollsligan mellan HF Karlskrona och Amo slutade oavgjort 30–30 (15–14) i en match som var mer dramatisk och spännande än välspelad. Karlskrona verkade mer koncentrerade och beslutsamma mot ett Amo som inte kom upp i sin normala nivå. Framför allt var de tekniska felen betydligt fler än vanligt. Ofta blev avsluten också litet för snabba när man inte riktigt jobbade igenom sina spelföljder.

Första halvleken var jämn innan Karlskrona i andra fick greppet om matchen och gick upp i en tremålsledning, 21–18 och 22–19. Amo tog sig dock samman och efter 45 minuters spel var ställningen 23–23. Med sju minuter kvar var dock Karlskrona åter uppe i ledning som man höll fram till slutminuterna då Anders Forsell Schefvert och sedan Arnar Birkir Halfdansson gjorde var sitt mål fram till kvittering 30–30. Dramatiken var dock inte slut där. Med fyra sekunder fick Karlskrona straff och chansen att avgöra. Karlskronas för dagen bästa spelare, Isak Larsson, lyckades dock inte överlista Thomas Langerud i Amomålet utan sköt i ribban. Stor glädje bland Amospelarna och den stora skaran nedresta supportrar.

I Amo kan de flesta betydligt bättre. Klart bäst i laget var Hampus Karlsson som var 100-procentig i sina avslut och även skötte sig bra i försvaret. En särskild eloge också till Anders Forsell Schefvert som i slutet tog stort ansvar och gick i bräschen när Amo hämtade in underläget. Godkänt också till inhoppande målvakten Thomas Langerud som likaledes i slutskedet gjorde några viktiga räddningar.

I Karlskrona gjorde Isak Larsson en suverän andra halvlek med sju mål. Rutinerade Olafur Gudmundsson tog i Axel Söderqvists frånvaro skytteansvar och var så länge han orkade ett ständigt hot. Mittförsvaret med Tobias Nordahl och Markus Vittkar var som vanligt svårpasserade.

Målskyttar Amo: Hampus Karlsson 7, Anders Forsell Schefvert 6, Arnar Birkir Halfdansson 5, Lynx Beverskog 3, Mathias Mark Pedersen 3, Erik Östling 2, Anders Christiansen 2, Minik Dahl Hoegh och Nils Schröder 1 vardera.