Amo HK värvar landslagsman från Finland

9 juni 2021 10:00

Amo HK värvar landslagsman från Finland

Då Erik Sääf valt att vända åter till IFK Skövde har elitgruppen jobbat hårt för att ersätta hans kvalitéer. Vi är nu stolta och nöjda över att arbetet burit frukt, då vi hälsar Gusten Montonen varmt välkommen till Alstermo och Amo HK!

Gusten har senaste säsongerna spelat i Dicken, ett av Finlands starkaste lag som varit i mästerskapsfinal flera säsonger i rad. Han är landslagsman (både J-landskamper och seniorlandskamper på CVt), med Ola Lindgren som förbundskapten, och spelade nu i våras EM-kvalmatcher.

Vi ser fram emot vår kommande högersida nästa säsong med Niclas Närenborn och Gusten Montonen som vi tror kommer bli en tuff utmaning för många motståndare att få stopp på. Montonen talar finlandssvenska och äntligen får publiken i AmoKabel-hallen ta del av detta igen, en lång väntan sen Janne Hagmans tid =)

Elitgruppen tackar dessutom Janne Hagman som varit delaktig i vårt jobb med att leta ny högersexa, då han tidigare varit ledare för just Montonen.

Avtalet är skrivet på 1+1 år och Gusten flyttar till Alstermo under sommaren där han skall kombinera sina pågående studier till sjukgymnast via distans, samt jobba på orten.

 

Varmt välkommen Gusten och stort lycka till!

 

Truppen börjar nu bli klar och vi kommer snart presentera en statusrapport med nuläge.

 

Gusten Montonen:

Ålder: 23

Längd: 188 cm

Vikt: 83 kg

Position: H6

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll