Amo HK välkomnar Erik Sääf!

26 mars 2020 12:30

Amo HK välkomnar Erik Sääf!

Vi är stolta och glada över att kunna presentera en signering av spelare som med all säkerhet kommer bli sevärd i kommande säsongs allsvenska serie.
Erik, som vunnit EM-guld med U18-landslaget, kommer från Ligalaget IFK Skövde och har skrivit på ett avtal med Amo som börjar i juni månad.  Med sin storlek och fysik kan han spela både på h6 och h9 offensivt och tvåa defensivt,  och vi ser mycket fram emot att följa hans fortsatta utveckling hos oss i Amo och under Stockens ledarskap. Erik avslutar sin sejour i Ligalaget IFK Skövde genom att i sin sista hemmamatch bli matchens lirare efter 8 mål på 8 avslut. Erik flyttar till Alstermo i sommar och avtalet är skrivet till 2022. 

Att en spelare född på 00-talet och med meriter från ungdomslandslagen väljer att skriva avtal med oss är ett fint kvitto på vad föreningen har för visioner, att nå elit både på plan och organisatoriskt. Fler nyheter kring detta presenteras löpande, håll koll på sociala medier och på vår hemsida.

Tack till föreningens samarbetspartners som gör denna signering möjlig.

 

/Elitgruppen

 

Kortintervju med Erik:

Välkommen till Amo HK, Erik!

Stort tack!

 Vilken typ av spelare är du och varför föll ditt val på Amo?

Skulle säga att jag är en all round-spelare, inga direkta spetsegenskaper men helt okej på mycket! Spelintelligent är nog min främsta egenskap. Amo var direkt väldigt lockande! Mycket på grund av att Stocken finns där. Tycker också att på de matcher jag sett så spelar Amo en rolig handboll och det finns mycket kvalité i det här laget! Ser en stor möjlighet att utvecklas i den här miljön.

Vad är din målsättning kommande säsonger?

Min målsättning individuellt sätt är att fortsätta utvecklas! Med Stockenberg som tränare finns det goda möjligheter för det.
Målsättning med laget är givetvis att kriga om att gå upp till handbollsligan! Tycker att det finns tillräckligt med kvalité för att göra det.  

 

Namn: Erik Sääf Fredriksson

Smeknamn: ”Lesh” 

Längd: 193cm

Vikt: 97kg

Position: h6/h9

Ålder: 19

Meriter: U18-EM guld, JSM Silver 

Aktuell med: Amo HKs första nyförvärv inför säsongen 20/21

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll