Amo HK fortsatt på vinnarspåret

18 november 2019 7:24

77 mål framåt på två matcher. Anfall är bästa försvar i Amo HK.


Amo HK fortsatt på vinnarspåret

41 i segern borta mot Lindesberg senast. 36 hemma mot Kungälv nu. Amo HK vinner och det är anfallsspelet som är i fokus. Det passar nye dansken Mathias Mark Pedersen väldigt bra. Kungälv hade jobbigt från start i kampen för att få stopp på 22-åringen.

– Ja, vi fick en bra inledning och det var viktigt för både mig, laget och hemmafansen. Man det kändes riktigt bra, allt vi tränat på i veckan och pratat om fungerade så det var perfekt, säger Mathias Mark Pedersen.

Ni har nästan gjort 80 mål framåt på två matcher nu?

– Ja, och det är därför vi har börjat vinna. Då spelar det ingen roll om vi släpper in 30 mål. Men vi har börjat springa mer nu, så var det även förra matchen, och det gör skillnad.

Hur stort ansvar känner du ligger på dig i offensiven?

– Så länge laget vinner så spelar det egentligen ingen roll. Då behöver jag inte göra tio mål för att må bra.

Men om du gör fyra och ni får stryk?

– Nej, det är sant. Så är det såklart. Jag vet att jag måste göra mål.

Kungälv slet sig kvar i matchen länge. Tvåmålsunderläget i paus plockade man snabbt in och matchen vägde lite i mitten av andra. Då bytte Amo HK målvakt, Flamur Gerbeshi fick ett par stopp direkt och Amo HK gjorde 9–2 på gästerna. Sedan kunde tränaren Andreas Stockenberg lufta bänken sista fem minuterna.

– Gud va skönt, nu kan man jobba en vecka igen. Spelar vi bra är byn glad, torskar vi får man gå och skämmas på ICA, säger Kasper Jansson som fick mer speltid offensivt nu och gjorde fem mål.

– Jag följer med som linjespelare i anfallet, men jag är väl allt annat än skolad på linjen. Jag springer mer och gör oreda. Men nu har jag gått lite som niometersspelare till höger, där känner jag mig tryggare och idag kom det lite mål också, säger Jansson.

Och gör man 36 har man råd med ett försvar som kanske inte är helt tätt?

– Jag tror att vi ska spela mer så här, en snabb underhållande handboll. I och med att vi vill springa mycket så blir det att vi släpper till lite mer. Men det gör inte så mycket om vi gör sex mål mer än vi släpper in.

Hur långt kommer det här laget att räcka?

– Vi får se vart vi hamnar. Hemma vill vi vara starka och sedan gäller det att ta några bortaskalpar, säger Kasper Jansson.

Amo HK vann matchen med 36-30

 

text: Henrik Eriksson, Smålandsposten

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll