Amo HK föll på mållinjen mot Tyresö

4 november 2019 9:55

Amo HK fick uppleva ett grymt slut under bortamötet med Tyresö i handbollens herrallsvenska. En oerhört jämn match avgjordes först med tre sekunder kvar att spela, då Tyresö sköt 29–28.

Tränaren Andreas Stockenberg och hans lag tvingades därmed inkassera sin suraste förlust på länge.

Amo var annars under den första halvleken steget före Tyresö fram till dess slutminuter då stockholmslaget kunde skaffa sig en pausledning med 16–14.

Amo arbetade sig tillbaka i andra halvlek, gjorde fem raka mål och ledde med 19–16. Vid ledning 21–18 utvisades Nicklas Andreasson, vilket blev biljetten tillbaka in i matchen för Tyresö som sköt fyra raka mål och övertog ledningen.

Därefter turades lagen om att leda med ett mål fram till de dramatiska slutsekunderna. Tyresös Fredrik Hellgren fick matchens sista skottläge och sköt avgörande 29–28. Mest framträdande i Amo den här kvällen var Oliver Olsson som dundrade in hälften av Amos 28 mål.

Text: Daniel Enestubbe, Smålandsposten

Målgörare:
Tyresö: Hannes NYSTRÖM 1, Sebastian FAGERDAHL 1, Jesper JOHANSSON 10, Fredrik HELLGREN 4, Hannes SÖDERBERG 1, Mattias BEJBOM 1, Axel HOLM 6

Amo HK: Mathias Mark PEDERSEN 7, Simon FALANIUS 1, Daniel STEEN 4, Axel DAHLMAN 1, Nicklas ANDREASSON 1, Oliver OLSSON 14