Amo HK åker till Stockholm för viktig match mot AIK

4 februari 2020 11:20

Amo HK åker till Stockholm för viktig match mot AIK

På söndag går bussen tidigt upp mot Solnahallen för match mot fjolårets handbollsligalag AIK. I höstas när lagen möttes i Alstermo slutade matchen oavgjort efter att AIK kvitterat på straff efter slutsignal. En väldigt jämn match där inget av lagen hade mer än en tvåmålsledning under hela andra halvlek.

I AIK finns fler spelare med meriter från Ligaspel, där niometerna Miguel Mbumba, Mattias Windahl och Zlatko Pavicevic samtliga gjort säsong(er) i handbollsligan. På mittsex lirar rutinerade Jesper Linell (son till f.d. förbundskapten Ingemar Linell, numera sportchef i AIK) och Gustav Rydegård med mångårig rutin från spel på hög nivå, exempelvis Alingsås och många år som proffs i Tyskland.

I AIK finns alltså mycket handbollskunnande och klubben tycker nog att befintlig tabellplacering inte riktigt är vad man hoppats på. Men då serien fortsatt är mycket jämn så har AIK all anledning att gå för vinst på söndag och återigen närma sig kampen om kvalspel mot Handbollsligan.

Amo HK sätter sig i bussen med en vinst i bagaget hemma mot Tyresö, en match som var avgjord i paus då hemmalaget fullständigt kört över Tyresö och ledningen var tio mål. En mycket fin publiksiffra på nära 600 personer fick då se ett starkt försvarsspel, och fortsatt fin effektivitet på säsongens två bästa målskyttar i Pedersen (9mål) och Olsson (6mål) – som båda fortsatt ligger topp5 i den allsvenska skytteligan (toppas av Hammarbys Martin Dolk som snittar 10 mål match efter match).

Vi är inne i seriens sista fjärdedel och flera lag kampas kring kvalstrecken både uppåt och nedåt. En vinst eller förlust kan innebära ett par steg i tabellen. Amo HK har inför matchen mot AIK den sista och åtråvärda kvalplatsen då man ligger på fjärde plats… tätt följt av HIF Karlskrona som vaknat till liv efter sin usla start av serien i höstas.

Följ matchen online på hemsidan, eller köp den på solidsport.com där ni kan få tillgång till samtliga allsvenska matcher som numera filmas och sänds live- och samtidigt stötta Amo Handboll.

Elitgruppen kan i övrigt meddela att arbetet med att forma organisation och trupp inför säsongen 20/21 är igång – ett arbete som andas positivism och vi hoppas löpande inom kort att kunna presentera roliga nyheter…."

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll