Amo HK åker till Stockholm för match mot AIK

9 oktober 2020 12:28

Amo HK åker till Stockholm för match mot AIK

Imorgon lördag är det åter dags för match då laget åker norrut för match mot AIK Handboll. Ett lag som börjat serien poängmässigt långt ifrån sina egna förhoppningar, med fyra raka förluster och en placering i seriens botten. AIK har under gångna veckan dessutom gjort förändringar i sin ledarstab då huvudtränare Helgi Magnusson inte längre kommer leda laget. Ny tränare är i skrivande stund inte presenterat men det är nog ingen högoddsare att sportchefen, och fjolårets försvarsgeneral, Gustav Rydegård får en roll (tillfälligt?) även som ledare.

AIK har ett antal spelare som håller hög kvalité och vi kommer främst se upp med f.d. landslagsmannen Hampus Jildenbäck på h6, Miguel Mbumba (ungdomslandskamper) på v9/m9 och Zlatko Pavicevic med rutin från handbollsligan på h9.

I Amo finns anledning att vara mer nöjda med derbyvinsten mot HIF Karlskrona färskt i minnet. En match där vi i andra halvlek resolut och stabilt visar att vi är fortsatt är starkast i sydöstra handbollssverige.

 

”Stockholmsspöket”

I fjolårets allsvenska säsong hade Amo väldigt svårt att ta poäng i Stockholm med omnejd. Oavsett om motståndet hette AIK, Tyresö , Rimbo eller Skånela. Vi hoppas och tror att Stocken och Lundberg har hittat verktyg för att få truppen att skaka av sig den tråkiga statistiken och påbörja en mer positiv!

 

Tabelläget efter fyra omgångar:

Med fyra matcher spelade finns det en del saker att notera, exempelvis att Torslanda som av många tippades ha svårt att ta några poäng alls har FYRA raka vinster, samtliga där man dragit längsta stråt i jämna tuffa matcher, och man har ”bara” sju plusmål på dessa fyra vinster. Starkt!

Även nykomlingen Anderstorp SK med karismatiske Preben Carlsson på bänken har börjat starkt med tre vinster och en förlust – där förlusten var mot fullpoängaren Kungälv med matchens sista avslut…

HIF Karlskrona och Rimbo är två lag som hittills gått poängmässigt tyngre än vad oddssättare gjorde gällande innan seriestart.

Amo HK har ju en tappad pinne hittills och ligger med det på en fjärde plats i serien, tätt efter de tre fullpoängarna Hammarby, Kungälv och Torslanda.

Följ matchen via Amo HKs Solidsportsida, och passa därmed på att stötta föreningen ekonomiskt genom att bli månadssupporter. https://solidsport.com/amo-hk?locale=sv

 

 

 

 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll