Amo HK åker till Märsta

23 oktober 2020 16:29

Amo HK åker till Märsta

Imorgon lördag åker laget norrut igen för match mot en av säsongens på förhand absoluta favoriter, Skånela IF. Ifjol kom man trea i serien och har inför denna säsong behållit sin trupp och kryddat med det kanske mest omtalade nyförvärvet i hela serien, målvakten Herdiero Lucau. Med rutin från Bundesliga (Kiel och Gummersbach) och spanska ligan, samt Handbollsligan så har Skånela spänt bågen inför sin satsning mot att avancera i seriesystemet. I laget har man bl.a. Ola Pewik, skytt på V9 och Simon Lindberg, m9 som halva handbollsligan velat signera. Simon har missat säsongsupptakten pga skada. På vänsterkanten springer Robert Ladan, vass kontringsspelare som gjort flera säsonger i laget och haft fina placeringar i seriens skytteliga.

Skånela har resultatmässigt hittills inte nått upp till varken sina eller omgivningens förväntningar och har efter sex spelade omgångar två vinster och fyra förluster. Serien är jämn så man har med all rätt säkerligen inte gett upp kampen om en topplacering när serien skall summeras i vår.

Anton Åkesson kliver in i matchtrupp

Som meddelat under veckan har Amo HK välkomnat Anton Åkesson på ett korttidslån från IFK Ystad. En härlig injektion där vi hoppas och tror att vi kommer få se prov på Antons starka försvarsegenskaper främst nu mot Skånelas skytt Ola Pewik.

Amo kommer till spel med ännu en vinst i bagaget. Tyresö höll matchen jämn långt in i andra halvlek men Amo lyckades reda ut stormen och därmed ta ytterligare två poäng i kampen om en topplacering. I toppen av tabellen är det nu fyra lag inom tre poäng och känslan är att det kommer vara ett getingbo i såväl toppen, mitten som botten av tabellen. Varje match kan göra stor skillnad i placering i nuläget.

Beslut om ökad publikkapacitet 1 november!

Som många säkert noterat har rekommendationerna/reglerna kring antalet åskådare igen uppdaterats, vilket kommer möjliggöra att idrottsevenemang med sittande publik får om möjligt ta emot upp till 300 personer. Vår nästa hemmamatch är just den 1 november då vi tar emot säsongens succélag Torslanda i AmoKabel-hallen. Mer information om biljettköp m.m. kommer längre fram.

För att se matchen mot Skånela kan ni som vanligt använda SolidSport och samtidigt stötta föreningen ekonomiskt: https://solidsport.com/amo-hk?locale=sv

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll