Amo fortsätter den danska linjen

6 juni 2024 12:00

Amo fortsätter den danska linjen

Inför säsongen 24–25 har Amo redan tecknat kontrakt med fyra danska spelare: Mathias Mark Pedersen, Anders Christiansen, Jonas Jensen och Mikkel Beck Jørgensen. Nu fortsätter Amo på den inslagna danska linjen genom att låna två unga lovande spelare från toppklubben Bjerringsbro-Silkeborg, målvakten Mathias Vibe Christiansen och M6:an Jakob Jensen. Båda är födda 2004 men har redan känt på hetluften i elithandbollen såväl i danska ligan som i European League. 

Amo:s tränare Brian Ankersen säger till hemsidan: ”Ett stort tack till sportgruppen för arbetet med att få uppgörelsen i hamn och inte minst också till Bjerringsbros talangchef Anders Friis för att gott samarbete. Med Mathias och Jakob är nu truppen komplett med 18 spelare. Vi har nu en bred trupp som borgar för kvalitet på varje träning och även gör oss mindre känsliga för skador.

Mathias och Jakob har redan flera gånger besökt Amo och är fulla av förväntan att ta språnget till ett nytt land och en ny liga. De har tydligt visat att de vill komma till oss och tackat nej till flera andra anbud. Båda två har en stark och imponerande vilja att utvecklas och har alla förutsättningar för en fin framtida handbollskarriär.

Nu ser jag fram emot att starta upp den kommande säsongen med den nya truppen den 15 juli. Vi har en spännande grupp som det ska bli en förmån att arbeta med”, avslutar Brian.


/Roddy Nilsson
 

Till nyhetsarkivet

HUVUDPARTNERS

CENTRALA PARTNERS

MATERIALPARTNERS

Följ Amo HK i sociala medier

amo_hk       

Amo handboll   

Amo handboll