Amo förlorade skyttefest mot Sävehof

13 oktober 2024 17:13

Lördagens match mellan Amo och Sävehof blev en verklig skyttefest som slutade 43–36 till bortalaget. Amo gjorde en mer än godkänd första halvlek men i andra drog Sävehof ifrån till en stabil seger. Inledningen var jämn även om Sävehof mestadels var i förarsätet. Med kvarten spelad var ställningen 9–9 lika men två Amoutvisningar i tät följd gjorde att Sävehof kunde rycka åt sig initiativet och gå fram till tremålsledning i paus, 24–21.

Amo:s hopp om att göra matchen jämn grusades snabbt i början av andra halvlek när ett skärpt och effektivt Sävehof suveränt styrda av Oli Mittun snabbt skaffade sig ett försprång på fem-sex mål vilket man sedan bevakade resterande delen av matchen. Amo lyckades bara sporadiskt få stopp på Sävehofs spelföljder och förlorade också alldeles för många man-mot-mandueller. Amo:s målvakter hade dålig hjälp av uteförsvararna och kom, som resultatet visar, inte åt många bollar.

Bäst i Amo var Mathias Mark Pedersen som med sina snabba och varierade avslut kom upp i åtta mål. Anders Christiansen gjorde en bra första halvlek och Minik Dahl Hoegh och Arnar Birkir Halfdansson var också ständiga hot för Sävehof. Trots underläge hela matchen stöttade publiken med supporterföreningen Pegasus i spetsen laget till sista spelminuten. Man var dock långt ifrån nöjda med domarna som svarade för flera märkliga bedömningar. Det märkligaste domslutet för kvällen var när Arnar blev utvisad för skott i ansiktet på målvakten efter att skjutit ett avstämt skott från åtta meter med täckande spelare emellan.

Sävehof spelade precis så effektivt som laget gör när man ges utrymme av motståndarförsvaret. Man är oerhört samspelt och tycks kunna sina spelvägar i sömnen och slarvar sällan eller aldrig bort ett bra läge. Olli Mittuns dominans har redan nämnts men bästa prestationen i bortalaget gjorde unge målvakten Arvid Norén som i andra halvlek förstörde Amo:s chans till att göra matchen jämn. Även Pontus Brolin och Magnus Persson skötte sig bra.

Amo:s målskyttar: Mathias Mark Pedersen 8, Arnar Birkir Halfdansson 5, Anders Christiansen 4, Minik Dahl Hoegh 4 (1 straff), Hampus Karlsson 3, Elias Lundstad 3, Erik Östling 2, Nils Schröder 2, Jonas Jensen 2 och Anders Forsell Schefvert 1.