40 mål återigen för Amo!

2 oktober 2022 15:14

Lördagens match borta mot Torslanda innebar en ny storseger för Amo. Slutresultatet skrevs till 40–26 vilket innebar att Amo liksom i förra bortamatchen mot Rimbo kom upp i 40 gjorda mål.

Hemmalaget Torslanda hängde med till 7–7 efter nio minuter men efter en dryg kvarts spel hade Amo ryckt ifrån till 14–8. I halvtid var ställningen 22–13 och matchen var i praktiken avgjord. I andra halvlek slog Amo av på tempot och tappade skärpan en del. Trots detta växte marginalen mellan lagen innan den stannade vid 14 måls skillnad.

Amo gjorde över hela linjen en gedigen insats och ingen föll ur ramen. Nikola Markovic i målet tog de skott han skulle och en del till och samtliga kantspelare var effektiva i sina avslut. Allra bäst i laget var dock Minik Dahl Hoegh som nu var tillbaka i fjolårsformen och visade att han förmodligen är seriens bästa skytt. Minik stannade på 11 mål men känslan var att det kunde blivit fler om han gått för fullt hela matchen. Samtliga i laget fick ordentligt med speltid och särskilt kan nämnas att Theodor Claesson som i de två första matcherna fått begränsat med speltid nu gjorde ett piggt inhopp.

Även om Torslandas unga lag inte räckte till mot ett starkt och fysiskt överlägset Amo kämpade man ändå matchen igenom. Bäst var Gunnar Bodin med sina 7 mål och flera fina inspel till linjen. Nämnas bör också Hannes Högström och Axel Sundbäck.

Målskyttar Amo: Minik Dahl Hoegh 11 (4 straffar), Felix Tyberg 5, Erik Rudvall 4, Gusten Montonen 4, Anders Christiansen 3, Lynx Beverskog 3, Anders Forsell Schefvert 3, Niklas Närenborn 2, Simon Axelsson 2, Theodor Claesson 2 och Pætur Mikkjalsson 1.